Roerbakmie met garnalen

4 personen

Bijgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • zout
  • 250 gr roerbakmie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1½ dl tomatensap
  • 2 eetlepels oestersaus ( of sojasaus )
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 2 bakjes roze garnalen

 

Bereidingswijze :

 

In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Mie erin leggen en breng alroerend opnieuw aan de kook. Spoel de mie na 2 minuten koken in een zeef af met koud water en laat deze even uitlekken.

Uien pellen, halveren en in ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken.

In wok olie verhitten. Knoflook en ui ca. 1 minuut roerbaken. Sambal, tomatensap, oestersaus en hoisinsaus erdoor roeren en alles afgedekt ca. 2 minuten op half hoog vuur stoven.

Mie en garnalen door de saus scheppen en geheel in nog ca. 2 a 3 minuten al omscheppend door en door warm laten worden. Op smaak brengen met wat zout en peper.