Komkommer wakamesalade

4 personen

Andere kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 1 komkommer
  • ½ theelepel zout
  • 15 gr geweekte, gedroogde wakame
  • 15 gr in naald dunne reepjes gesneden verse gember

 

dressing:

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels dashi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels mirin

 

Bereidingswijze :

 

Snijd de komkommer overlangs doormidden. Schrap de zaadjes eruit en snijd de komkommer flinterdun.

Los het zout op in 1 dl koud water. Voeg de komkommer toe en laat alles 20 minuten staan. Leg de plakjes in een doek en laat ze uitlekken.

Knijp de komkommer voorzichtig uit om het vocht te verwijderen.

Vermeng de ingredienten voor de dressing in een klein pannetje en verwarm het mengsel, tot de suiker is opgelost. Laat de dressing afkoelen.

Hak de wakame grof. Vermeng wakame en komkommer in een kom, schenk de dressing erover en schep alles door elkaar.

Leg keurige bergjes in 4 kleine kommetjes en garneer met reepjes gember.