Telor ketjap

4 personen

Bijgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 sjalotjes
  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sambal
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • snufje zout

 

Bereidingswijze :

 

Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.

Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.

Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe.

Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.

Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout.

Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.