Vegetarische tjap tjoy

4 personen

Bijgerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 4 eetlepels archideolie
  • 75 gram taugé
  • 75 gram winterwortel
  • ½ rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

 

Voor de saus:

  • 1 dl groentebouillon ( blok )
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel maizena om te binden

 

Bereidingswijze:

 

Winterwortel in dunne plakjes snijden. Paprika in reepjes snijden, ui in partjes.

Knoflook snipperen en taugé wassen en laten uit lekken.

Verhit de olie in een wok.

Roerbak de ui, knoflook en wortel 1 minuut.

Voeg de gemberpoeder en paprika toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Voeg bouillon, sherry en oestersaus toe, schep voorzichtig om en voeg de taugé toe.

Stoof ca. 2 – 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Roer hierna het bindmiddel met de suiker door het vocht in de wok.

Schep een paar keer voorzichtig om, zodat de groenten niet kneust en laat op een matig vuur het nat iets binden.

Lekker met nasi of bami, babi pangang en kroepoek.