Komkommer met komkommerhammousse

4 personen

Borrelhapje

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 komkommer
  • 50 gr gesneden achterham
  • 10 takjes bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken. Komkommer schillen. 20 vierkante blokjes van 3 cm eraf snijden. ( rest van komkommer achterhouden.) Met bolletjeslepel blokjes uithollen. Ham in stukjes snijden.

In mengbeker doen: achtergehouden komkommer, ham en bieslook circa 1 minuut pureren.

In zeef boven maatbeker komkommerpuree laten uitlekken.

In kom kommerpuree en mayonaise door elkaar roeren. In steelpan ½ dl uitlekvocht verhitten.

Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in uitlekvocht oplossen. Gelatinemengsel iets laten afkoelen. Door komkommerpuree mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

In koelkast in 2 uur stijf laten worden.

Komkommermousse in spuitzak met grove kartelspuitmond overdoen.

Mousse in toeven op komkommerblokjes spuiten. In koelkast nog is 2 uur laten opstijven.