Mini loempia

 

6 personen

Borrelhapje

Indonesisch

 

Ingrediënten:

 

  • 125 gram garnalen
  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram wortelen
  • 125 gram tauge
  • 25 gram mihoen
  • 2 eieren
  • 2 lente ui of 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bouillonblokjes
  • Zout
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels Japanse soya
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pakje loempia vellen

 

Bereidingswijze:

 

Loempia vellen laten ontdooien.

De garnalen pellen en heel fijn snijden. De kipfilet in hele kleine blokjes snijden.

De worteltjes in hele fijne reepjes snijden. Mihoen een ½ uurtje laten weken in water en dan goed uitlaten lekken. De eieren klutsen.

De ui en knoflook fijn snijden en in de olie fruiten. Als de geur naar boven komt, het vlees en de garnalen erbij doen. Dit ca. 15 minuten laten smoren op een klein vuur.

Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze al slap worden ook de lente ui, tauge, mihoen en de geklutste eieren erbij doen.

Tot slot de bouillonblokjes, zout, peper, sambal en soya toevoegen.

Alles goed roeren zodat het goed vermengd wordt. Het gas uitdraaien.

 

Nu de loempia vellen vullen met 1 eetlepel van het mengsel. Dan dichtvouwen en oprollen.

Frituur verwarmen tot 180 graden.  3 – 4 loempia’s tegelijk ca. 5 – 6 minuten frituren.

De loempia’s kunnen voor het frituren ook in gevroren worden. Dan zijn ze ca. 3 maanden houdbaar.

Lekker met chilisaus.