Sushi Nori Maki

 

4 personen

Borrelhapje

Japans

 

Ingrediënten:

 

  • 250 gram sushirijst 
  • 300 ml water
  • sushi Su ( zie recept hieronder )
  • sushi matje ( om sushi te rollen )

 

Vulling:

  • 50 gram verse zalm
  • 2 nori-velletjes

 

Sushi Su

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zeezout

 

Sausje:

  • Wasabi
  • Japanse soja ( Kikoman )

 

 

Bereidingswijze:

 

Doe de rijst in een zeef en spoel af. Schep in een pan met dikke bodem. Laat 10 minuten staan.

Voeg 300 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook 2 minuten hoog, 5 minuten middelhoog en 12 minuten op laag vuur.

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en laat de pan afgedekt met een schone theedoek 15 minuten staan.

Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpan en roer tot zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen.

Schep de rijst in een schaal. Sprenkel de dressing erover en schep om en waaier koel met een waaier of krant.

 

Snijd de zalm in lange repen van 1 cm breed. Leg 1 nori vel op het matje.

Bedek 2/3 van het vel met een laagje rijst. Houd bovenaan een strookje vrij.

Leg 1 reep zalm midden op de rijst en rol op met het matje. Plak vast met wat water.

Knip de overtollige nori eraf.

Snijd de rol in stukken van 1½ cm breed. Maak iedere keer wel je mes nat dan krijg je mooie rollen.

 

Serveer met Sojasaus en Wasabi.