Zalmbroodje met kruidenboter
4 personen
Borrelhapje
Japans
Ingrediënten :
- 1 wit casinobrood
- 100 gr gesneden gerookte zalm
- 50 gr kruidenboter
- ½ theelepel koenjit
- paar sprietjes bieslook
- 10 zwarte olijven
Bereidingswijze :
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Van brood in lengte 2 plakken van ½ cm snijden. Met deegroller iets platrollen.
In kommetje kruidenboter vermengen met koenjit.
Broodplakken besmeren met helft kruidenboter. Op bakplaat leggen. In midden van oven in 5 minuten goudbruin laten worden.
Korstjes van brood snijden. Plak in 2 gelijke repen snijden. Uit iedere reep 4 ruiten snijden.
Ruiten beleggen met zalm. Van velletje vetvrij papier spuitzakje vormen. Uit spuitzakje heel kleine spuitopening knippen. Spuitzak vullen met rest van kruidenboter.
Zalm garneren met dunne streepjes kruidenboter. Van bieslook Bovenste sprietjes van 4 cm knippen. Olijven halveren. Ieder zalmbroodje garneren met 3 sprietjes bieslook en halve olijf.