Zeewierrijstrolletjes met omelet

4 personen

Borrelhapje

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 100 gr japanse rijst of paprijst
  • 1½ eetlepel azijn
  • ½ eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 nori zeewierblaadjes
  • 8 theelepel rode imitatiekaviaar

 

Bereidingswijze :

 

In een pan 1½ dl water aan de kook brengen. Rijst erbij doen. Weer aan de kook brengen. Rijst in ± 30 minuten zachtjes gaar koken.

In een kom azijn, suiker en zout door elkaar roeren. Azijnmengsel door rijst roeren. ± 1 uur in koelkast zetten.

Intussen boven kom eieren breken. Mosterd toevoegen. Loskloppen.

In een pan helft van olie verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna gestold is. Met pannenkoekenmes keren en andere kant lichtbruin bakken. Omelet in dunne reepjese snijden.

Theedoek nat maken en op aanrecht uitspreiden. 1 zeewierblaadje op theedoek leggen.

¼ deel van rijst over zeewierblaadje verdelen, 1 cm van randen vrijlaten. ¼ deel van omeletreepjes en 2 theelepels kaviaar over de rijst verdelen.

Onderste rand van zeewierblaadje om rijst vouwen. Theedoek erover leggen. Met theedoek rijst zo strak mogelijk in zeewierblaadje rollen. Rijstrolletjes op bord leggen. Op de zelfde manier nog drie rijstrolletjes maken.

Met een scherp mes uiteinden van rolletjes snijden. Rijstrolletjes in 4 plakjes van ± 3 cm snijden.