Prei met gambas

2 personen

Hoofdgerecht vis

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 20 grote gepelde garnalen
  • 1 prei
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels archide olie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel maïzena
  • 75 ml water
  • ½ kippenbouillontablet

 

Bereidingswijze:

 

Maak de prei schoon en verwijder het groen. Snijd in stukken van 4 cm, snijd deze in lange dunne repen en was ze.

Halveer de peper overlangs, verwijder de zaadjes en snijd hem in grote stukken zodat je hem na het wokken makkelijk kan verwijderen.

Schil de gemberwortel en hak hem heel fijn.

Wok de prei in olie met de peper en gember ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de gamba’s toe en roerbak ze ca. 2 minuten tot ze net gaar zijn.

Voeg sherry en sojasaus toe.

Voeg het water met het bouillontablet toe aan de gamba’s.

Laat de saus op hoog vuur en al roerend iets indikken. Voeg de maïzena aangemaakt met water toe om de saus dikker te maken.