Zalmfilet in teriyakisaus

 

2 personen

Hoofdgerecht vis

Japans

 

Ingrediënten:

 

  • 2 zalmfilet van 125 gram
  • 2 eetlepels olie
  • ½ dl sake of  sherry medium dry
  • ½ dl Japanse sojasaus ( kikoman )
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

 

Bereidingswijze:

 

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.

Roer de sake of sherry, suiker, mirin met de sojasaus door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes, net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.

Leg de zalmfilets met saus op 2 warme borden en strooi de ui-ringetjes en het sesamzaad erover.

Lekker met Japanse bami en Japans zuur.