Babi ketjap stoof

4 personen

Hoofdgerecht

Indonesisch

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram hamlap, in stukjes
  • 4 eetlepels olie
  • 2 grote uien, fijn gesneden
  • 1 theelepel ketoembar ( korianderzaad )
  • 1 theelepel djinten ( komijnzaad )
  • 1 theelepel djahé ( gemberpoeder )
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr )
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • zout
  • 1 theelepel sambal badjak

 

Bereidingswijze:

 

Fruit de ui goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak al omscheppend op hoog vuur bruin.

Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en knoflook.

Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor.

Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook.

Laat het vlees 3 – 4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zout en sambal.

Lekker met nasi of bami, gado gado en atjar.