Babi ketjap

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 400 gr mager varkensvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3cm verse gemberwortel
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels serehpoeder
  • 1 pak roerbakrijst
  • 3 eetlepels olie
  • 250 gr nasi groenten

 

Bereidingswijze :

 

Snij het vlees in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel fijn. Pureer in de keukenmachine de ui, knoflook, gember, kruidenazijn, sambal, ketjap en de serehpoeder tot een smeuig mengsel.

Schep het vlees door het kruidenmengsel en laat dit afgedekt ca. 2 uur in de koelkast marineren.

Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak het vlees met de marinade in ca. 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de nasigroenten ca. 5 minuten. Schep de rijst door de groenten en roerbak nog ca. 2 minuten. Serveer het rijstmengsel bij de babi ketjap.