Bami met kip

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 1 pak roerbakmie
  • 500 gr bami pakket
  • 3 bosuitjes
  • 500 gr kipfilet
  • 4 eetlepels sojasaus (kikoman )
  • 75 gr ongezouten cashewnoten
  • beetje limoensap
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olie

 

Bereidingswijze:

 

Bereid het pak roerbakmie volgens gebruiksaanwijzing.

Was de bosuitjes, snij het witte gedeelte fijn en het groene gedeelte in schuine stukken.

Snij de kipfilet in reepjes. Verhit de wok, met één eetlepel olie, bak de kipreepjes in de olie goudbruin.

Voeg 4 eetlepels sojasaus toe aan de kip. Haal na ca. 2 minuten de kip uit de pan en bak de bosui met de groenten in ca. 3 minuten beetgaar.

Voeg de mie en kip toe en bak dit even op hoog vuur.

Strooi er de cashewnoten erdoor en knijp een beetje limoensap over de mie.

Serveer het gerecht direct.

Lekker met terryakisaus en misosaus.