Gekruide varkensvleesreepjes

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 500 gr dunne varkenschnitsels
  • 60 gr maizena
  • ½ rode paprika
  • ¼ groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 5 sla blaadjes
  • 7 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel droge sherry
  • 2 theelepel rode wijn azijn
  • zout
  • 1 theelepel chili saus

 

Bereidingswijze :

 

Vlees in zeer dunne reepjes snijden. Maizena met 1 dl water glad roeren. Vlees toevoegen en erdoor roeren. Paprika in dunne reepjes snijden en reepjes halveren.

Het wit van de bos ui in dunne reepjes snijden. Het groen in ringen snijden en achterhouden voor garnering. Sla wassen en een schaal mee bekleden.

In wok 6 eetlepels olie verhitten. Vlees toevoegen en op hoog vuur 4 minuten goudbruin bakken. ( het vlees goed van elkaar los houden )

Intussen door elkaar roeren: sojasaus, gember, sherry, azijn en zout.

Vlees uit de pan scheppen en in zeef laten uitlekken. Olie uit wok schenken.

In wok 1 eetlepel nieuwe olie verhitten. Sausje toevoegen en aan de kook brengen. Vlees erdoor roeren. Blijven roeren tot saus goed eraan kleeft. Paprika, bosui en chili saus erdoor roeren.

Garneren met bosui ringen. 

Lekker met bami of nasi en kroepoek.