Hamlap zoetzuur
4 personen
Hoofdgerecht vlees
Chinees
Ingrediënten :
- 500 gr hamlappen
- zout
- peper
- 3 eetlepels maizena
- 1½ theelepel gember uit een potje
- 1 winterwortel
- 1 blikje ananas
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- 3 eetlepels wijn azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels suiker
- 5 eetlepels citroensap
Bereidingswijze :
Vlees in stukjes snijden van 2½ x 1½ cm. Bestrooien met zout, peper en 2 eetlepels maizena. Wortel schrappen en in dunne plakjes snijden. Ananas afgieten en sap bewaren. Paprika’s wassen en in reepjes snijden.
1 eetlepel maizena met 3 eetlepels koud water glad roeren. Erdoor roeren: azijn, sojasaus, tomatenpuree, 2 eetlepels ananassap, sherry, citroensap, 1 theelepel gember en suiker.
In wok olie verhitten. Helft van vlees op hoog vuur in 3 minuten bruin roerbakken. Uit pan scheppen. Op keukenpapier laten uitlekken. Op zelfde manier rest van vlees bruin bakken en laten uitlekken.
Aan bakvet ½ theelepel gember en wortel toevoegen. Op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Ananas en paprika toevoegen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en nog is 2 minuten meebakken.
Al roerende saus toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus.
Lekker met bami of nasi en kroepoek.