Hamlap zoetzuur

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 500 gr hamlappen
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels maizena
  • 1½ theelepel gember uit een potje
  • 1 winterwortel
  • 1 blikje ananas
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 3 eetlepels wijn azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels citroensap

 

Bereidingswijze :

 

Vlees in stukjes snijden van 2½ x 1½ cm. Bestrooien met zout, peper en 2 eetlepels maizena. Wortel schrappen en in dunne plakjes snijden. Ananas afgieten en sap bewaren. Paprika’s wassen en in reepjes snijden.

1 eetlepel maizena met 3 eetlepels koud water glad roeren. Erdoor roeren: azijn, sojasaus, tomatenpuree, 2 eetlepels ananassap, sherry, citroensap, 1 theelepel gember en suiker.

In wok olie verhitten. Helft van vlees op hoog vuur in 3 minuten bruin roerbakken. Uit pan scheppen. Op keukenpapier laten uitlekken. Op zelfde manier rest van vlees bruin bakken en laten uitlekken.

Aan bakvet ½ theelepel gember en wortel toevoegen. Op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Ananas en paprika toevoegen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en nog is 2 minuten meebakken.

Al roerende saus toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus.

Lekker met bami of nasi en kroepoek.