Indisch Stoofvlees
4 personen
Hoofdgerecht vlees
Ingrediënten:
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram verse gember
- 1 kg doorregen runderlappen
- 3 eetlepels wok olie
- 2 - 4 theelepel sambal badjak
- 1 dl ketjap manis
- 3 dl heet water
Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met wat peper en zout.
Verhit 3 eetlepels wok olie in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin. Bak de uien, knoflook en gember 3 minuten mee.
Roer de sambal erdoor. Voeg de ketjap en 3 dl heet water toe, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur in 2 – 3 uur gaar.
Lekker met nasi, atjar en kroepoek.