Indisch Stoofvlees

 

 

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram verse gember
  • 1 kg doorregen runderlappen
  • 3 eetlepels wok olie
  • 2 - 4 theelepel sambal badjak
  • 1 dl ketjap manis
  • 3 dl heet water

 

Bereidingswijze:

 

Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met wat peper en zout.

Verhit 3 eetlepels wok olie in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin. Bak de uien, knoflook en gember 3 minuten mee.

Roer de sambal erdoor. Voeg de ketjap en 3 dl heet water toe, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur in 2 – 3 uur gaar.

 

Lekker met nasi, atjar en kroepoek.