Indonesisch varkensvlees

2 personen

Hoofdgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gr hamlappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • paar druppels tabasco
  • 3 eetlepels olie
  • 1½ eetlepel ketjap manis
  • 1½ eetlepel ketjap asin
  • ¼ vleesbouillon
  • 1 laurierblaadje

 

Bereidingswijze :

 

Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de gepelde ui. Hak de gepelde knoflook klein.

Verhit olie in een wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook, gemberpoeder en tabasco toe. Meng alles door elkaar.

Giet nu beide ketjap soorten in de wok. Roer alles goed om. Voeg het laurierblaadje en de bouillon toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur dan lager. Laat het vlees ongeveer in 15 minuten gaar worden.

Verwijder het laurierblaadje. En maak de saus eventueel iets dikker met maizena.

Lekker met nasi.

 

Tip:

Voeg eventueel tauge en paprika toe.