Japanse speklapjes

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 4 preien
  • 6 speklapjes
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 dl sojasaus ( kikoman)
  • 2½ dl sake ( kan ook met dry sherry )
  • 5 eetlepels suiker

 

Bereidingswijze :

 

Preien wassen, schoonmaken en wit gedeelte in stukken snijden van ca. 6 cm lengte. Speklapjes halveren. Gember schillen en in reepjes snijden.

In braadpan sojasaus en sake aan de kook brengen, suiker hierin oplossen. Speklapjes en prei in pan leggen, gember erover strooien. Speklapjes afgedekt ca. 30 minuten koken, halverwege omscheppen.

Speklapjes in kookvocht op hoog vuur ca. 10 minuten onafgedekt verhitten, hierbij kookvocht tot lichtgebonden saus inkoken.

Speklapjes en prei over 4 schaaltjes verdelen, saus erover scheppen.

Lekker met japanse bamie en komkommerzuur.