Kip teriyaki

4 personen

Andere kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 1 stukje gemberwortel ( 4 cm )
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sake
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1½ eetlepel mirin
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olie

 

Bereidingswijze :

 

Gember schillen. Boven kommetje fijn raspen. Erdoor roeren: sojasaus, sake, suiker en mirin.

( = marinade ). In weide schaal kip leggen. Marinade erover schenken. In koelkast ± 3 uur marineren. Af en toe keren.

Kip uit marinade nemen ( marinade bewaren ). Met keukenpapier kip droogdeppen. Kip in reepjes snijden. Verhit de gril en doe wat olie op de plaat. Kip in 5 minuten goud bruin bakken.

Marinade weer over de kip schenken en laten meebakken tot de marinade wat stroperig gaat worden.

Kip op 4 kleine bordjes verdelen en direkt serveren.