Kip zoetzuur

2 personen

Hoofdgerecht

Oosters

 

Ingrediënten:

 

  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1,5 blikje tomatenpuree
  • 3,5 eetlepel tomatenketchup
  • ½ eetlepel stroop
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel ketjap manis

 

Bereidingswijze:

 

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit olie in een wok, bak de uien en de paprika kort, zodat ze niet glazig worden en neem ze uit de pan.

Voeg eventueel nog wat olie toe en bak de kip rondom bruin.

Pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg suiker, sambal en ui-paprika mengsel toe.

Breng in een andere pan 150 ml water met daarin het bouillonblokje aan de kook.

Voeg daar de tomatenpuree, ketchup en stroop aan toe en roer goed door elkaar.

Meng de saus met het kipmengsel in de wok en laat nog even pruttelen.

Lekker met nasi, atjar en kroepoek.