Ma ho

8 personen

Hoofdgerecht vlees

Thais

 

Ingrediënten :

 

  • 100 gr ongezouten pinda’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels ketoembar
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gr varkenspoelet
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels chinese sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 2 rode spaanse pepers
  • 1 groot blik ananasschijven
  • 8 takjes koriander

 

Bereidingswijze :

 

Met mes of in keukenmachine pinda’s grof hakken. In koekenpan op matig vuur al roerende met een houten lepel pinda’s in ca. 2 minuten knapperig en goudbruin bakken. Op bord laten afkoelen.

Sjalotjes pellen en fijn snipperen. In wok olie verhitten. Sjalot en ketoembar ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Poelet toevoegen en in ca. 10 minuten bruin bakken. Aan poelet, pinda;s, suiker, sojasaus, zout en peper toevoegen. Onder regelmatig omscheppen bakken tot vrijwel al het vocht verdampt is. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Van rode peper zaadjes verwijderen en in de lengte in smalle reepjes snijden. In zeef ananas laten uitlekken. ( sap wordt niet gebruikt) In kopje koriander fijn knippen.

Poeletmengsel opnieuw verwarmen. Op grote schaal 8 schijven ananas leggen. Poelet mengsel erover verdelen. Garneren met reepjes peper en takjes koriander.