Mie met kip en ananas

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 400 g (eier)mie
  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje ananasstukjes (ca. 200 g)
  • 3 eetl. (wok)olie
  • 2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
  • 2 eetl. oestersaus
  • 1 theel. sambal oelek 

 

Bereidingswijze:

 

Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze. Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes. Giet de ananas af en vang het sap op. 

 

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip. Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten. 

 

Suggestie:

• Schep eens 50 gram taugé door het gerecht.

 

Variatie:

• De kipreepjes kunnen worden vervangen door biefreepjes; roerbak deze 2 minuten in plaats van 4 minuten.