Oosterse stoof

2 personen

Hoofdgerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram stoofvlees
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 dl runderbouillon ( 1 blokje )
  • 2 eetlepels sojasaus ( kikkoman )
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

 

Snijd het vlees in stukjes. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het aan in een mengsel van olie en boter.

Voeg de in reepjes gesneden paprika, bosui, sojasaus, ketjap, gembersiroop, citroensap en bouillon toe.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ZONDER deksel ongeveer 2 uur stoven.

Lekker met Japanse bami en komkommerzuur.