Pekingeend a la minute

4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • 2 eendenborstfilets
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 theelepels vers geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • 250 gr roerbak mie
  • 3 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 6 eetlepels hoisinsaus

 

Bereidingswijze :

 

Laat het vel aan de eend zitten en kerf die in. Roer in een kom de sojasaus, honing, sherry, gemberwortel en sambal door elkaar en leg de eend er in. Laat circa 30 minuten intrekken. Laat de eend in een kom uitlekken en vang de marinade op.

Snijd intussen de bosuitjes in ringen.

Snijd de kommer door de midden en haal de zaadjes eruit en snijd dan de komkommer in plakjes. Maak deze aan met 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, 1 theelepel suiker en 1 theelepel sambal.

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing.

Doe de eend met de vel onder, in een pan. Bak de eend op de vel circa 15 minuten en draai dan de eend om en bak de andere kant circa 5 minuten. Verhit in olie in een wok en smoor de bosui een paar minuten. Schep er de opgevangen marinade door.

Schep in 4 kommen de mie. Verdeel de bosui  erover en leg de eend erop. Geef de hoisinsaus apart in kleine kommetjes. En de komkommersalade.

 

Tip: het vlees kan eventueel ook gefrituurd worden.