Pikante Chinese kool met kipfilet

2 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten :

 

  • ½ citroen
  • 1 kopje rijst
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 1 rode peper
  • 1 dunne prei
  • ½ zakje koriander
  • 250 gr gerookte kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje gesneden chinese kool
  • 2 eetlepels japanse sojasaus
  • 1 theelepel sambal

 

Bereidingswijze :

 

Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen. Met citroentrekker reepjes van schil trekken. Citroen uitpersen. Rijst met bouillonblokje en citroenreepjes koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen peper wassen, zaadjes en zaadlijst verwijderen en in ringetjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. In kopje koriander fijnknippen. Kipfilet in stukken snijden en besprenkelen met citroensap.

In wok olie verhitten. Peper, prei en kool ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Sojasaus erdoor roeren. Kipfilet en rijst toevoegen en voorzichtig omscheppen in ca. 2 minuten door en door heet laten worden. Bestrooien met koriander.