Pikante eiermie met gehakt

4 personen

Hoofdgerecht

Oosters

 

Ingredienten:

 

  • 300 gram Chinese eiermie
  • 4 lente ui / bosui
  • 1 prei
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zoet ( sweet ) chilisaus
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 ml vleesbouillon ( 1 tablet )

 

Bereidingswijze:

 

Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.

Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen.

Rooster de noten in een droge hete koekenpan.

Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal en maizena door het gehakt.

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.

Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en roer voorzichtig als laatste de cashewnoten erdoor.

Serveer het gerecht met kipsaté, satésaus, atjar en kroepoek.