Pittige kip met knapperige tauge

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kopje drinkbouillon ( tuinkruiden, ½ theelepel )
  • 1 eetlepel wijn azijn
  • 4½ eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 150 gram taugé

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui.

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar.

Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de ui aan.

Pers de knoflook er boven uit en voeg de drinkbouillon toe.

Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de bruine suiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.

Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.

Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.

Lekker met nasi, atjar en kroepoek.

 

Tip:

Maak dit gerecht ook is met hamlap.

Voeg eventueel ander groente toe, paprika, prei.