Roergebakken babi pangang

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 2 speklapjes
  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 dl tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • ½ eetlepel sambal badjak

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte. Snijd de ui in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.

Verhit de wok en roerbak hierin, de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur.

Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna de ui nog 2 minuten mee.

Roer de bruine basterdsuiker erdoor. Voeg de ketchup, ketjap en de sambal toe en verwarm alles nog 2 minuten.

Strooi prei erover voor garnering.

Lekker met bami of nasi en kroepoek.