Roergebakken peultjes met wortel en varkenshaas
2 personen
Hoofdgerecht vlees
Ingrediënten :
- 1 winterpeen
- 100 gr peultjes
- 200 gr varkenshaas
- 1 eetlepel chinese soyasaus
- ½ eetlepel droge sherry
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel bouillonpoeder
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze :
Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 3 cm snijden. Stukken in lengte in heel dunne plakjes snijden en in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
Peultjes schoonmaken en wassen. Vlees in plakjes van ¾ cm dik snijden. Plakjes in reepjes snijden.
In kom ½ eetlepel sojasaus,sherry en maizena door elkaar roeren. Reepjes vlees erdoor scheppen. Ca. 10 minuten laten intrekken.
In wok 1 eetlepel olie verhitten. Vlees ca. 5 minuten roerbakken. Uit pan op bord scheppen. Met keukenpapier wok schoonvegen. Rest van olie verhitten. Peen en peultjes ca. 4 minuten roerbakken. Rest van sojasaus, bouillonpoeder en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen.
Vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Sesamolie erover sprenkelen.
Overdoen in schaal. Sesamzaadjes erover strooien.
Serveren met gekookte rijst, of bamie.