Schouderkarbonade in ketjapmarinade

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine suiker
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 ui
  • 2 schouderkarbonade

 

Bereidingswijze:

 

In een platte schaal marinade roeren van ketjap, suiker, sambal, gembersiroop en citroensap.

Ui zeer fijn snipperen en door de marinade mengen.

Karbonades door marinade wentelen en 30 minuten laten intrekken.

Regelmatig keren of marinade over bovenkant van karbonades scheppen.

Grillpan verhitten. Karbonades uit marinade nemen en in ca. 4 tot 8 minuten ( naar gelang de dikte van het vlees ) per kant bruin en gaar bakken.

Lekker met bami of nasi en sperziebonen en taugé met pindasaus. ( oftewel Gado Gado )