Tori teriyaki

4 personen

Hoofdgerecht

Chinees

 

Ingrediënten:

 

  • 100 ml droge sherry of mirin
  • 100 ml Japanse sojasaus ( kikoman of teriyaki )
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels archide olie
  • 600 gram kippendijenfilet, in stukjes of kippen vleugels
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 bosui, in kleine ringetjes

 

Bereidingswijze:

 

Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.

Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.

Verhit de olie in een wok.

Roerbak hierin het kippenvlees in 6 – 8 minuten gaar. Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen. Schenk de teriyakisaus erbij en laat hem op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen.

Roer dan pas de gember erdoor.

Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.

Lekker met nasi, chinese zoetzure komkommer en kroepoek.