Yakitori

4 personen

Andere kleine gerechtjes

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 6 eetlepels Japanse sojasaus ( kikkoman)
  • 3 eetlepels dry sherry
  • 6 eetlepels sake
  • 2 theelepels fijne suiker
  • 200 gr kipfilet
  • 4 bosuitjes
  • ½ rode paprika
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken.

Kipfilet in stukjes van ca. 2½ cm snijden. Houten satestokjes in koud water leggen.

Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca. 2½ cm snijden.

Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Spiesen met  marinade bestrijken en op de teppanyaki grill in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken. Af en toe nog met wat marinade insmeren. Bestrooien met peper.

Lekker met bami.

Kan eventueel ook op de barbecue.