Poh lamei sod

8 personen

Nagerecht

Thais

 

Ingrediënten :

 

  • 1 citroen
  • 2 peren
  • 2 appels
  • 2 kiwi’s
  • 250 gr aardbeien
  • 1 kleine meloen
  • 1 banaan
  • liter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • liter yoghurt
  • 1 eetlepel creme de cassis

 

Bereidingswijze :

 

Citroen uitpersen. Peren en appels schillen en in vieren delen. Klokhuizen verwijderen. Partjes in stukjes snijden. Kiwi’s schillen en in plakjes snijden. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In plakjes snijden. Meloen in schijven snijden en schillen. Schijven in blokjes snijden. Banaan pellen en in plakken snijden. Fruit en helft van citroensap in kom doen en voorzichtig door elkaar scheppen. Besprenkelen met rest van citroensap. Minstens ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten.

In een kom slagroom met suiker half stijf kloppen. Yoghurt en creme de cassis door slagroom roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Gemengd fruit over 8 kommetjes verdelen. Saus nogmaals doorroeren en over fruit verdelen.