Jakisoba bami

 

4 personen

Kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 350 gr gedroogde ei-noedels
  • 6 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 100 gr gesneden achterham
  • 1 ui
  • ½ rode paprika

 

saus:

  • 2 eetlepels miso-saus
  • 2 eetlepels tomatenketchup

 

Bereidingswijze :

 

Breng een pan water aan de kook. Doe de noedels erin en breng opnieuw aan de kook en laat

6 – 7 minuten koken. Laat goed uitlekken.

Verhit 3 eetlepels olie in een wok, voeg de uitgelekte noedels toe en bak ze, voortdurend roerend, in 1 minuut. Voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe en laat nog 1 minuut bakken. Breng de noedels over op een schaal.

Snijd de ham in kleine reepjes. Schil de ui en snipper hem fijn. Paprika wassen en zaadlijsten en zaadjes verwijderen. Snij de paprika in kleine stukjes. Verhit olie op de plaat en bak alle ingredienten 2 minuten. Voeg de noedels toe en laat , voortdurend roerend, no 1 minuut bakken. Voeg de saus toe en bak het geheel 1 minuut.

Verdeel de noedels in 4 kommen en serveer direkt.