Sunomono

4 personen

Kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 50gr zoete aardappel
  • ½ komkommer
  • 1 jong preitje of lenteuitje
  • 1½ cm gemberwortel
  • 250 gr biefstuk
  • zout
  • peper
  • olie

 

saus:

  • 2 ingelegde pruimen ( umeboshi )
  • 1 eetlepel rode miso
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 rode peper ontdaan van pitjes en in dunne ringen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie

 

Of met Hoisinsaus

 

Bereidingswijze :

 

Was de groenten en dep ze droog. Snijd de zoete aardappel en de komkommer in hele dunne reepjes. Bestrooi de groente met wat zout en houd ze apart.

Snijd de prei in reepjes en de gember in naald dunne reepjes.

Verwijder de pitten uit de ingelegde pruimen. Wrijf het vruchtvlees met de miso fijn in een suribachi.

Vermeng de azijn, de helft van de rode peper en de suiker in een klein pannetje en verwarm het mengsel, tot de suiker is opgelost. Neem het pannetje van het vuur af en laat het mengsel afkoelen.

Vermeng het azijnmengsel met het pruimen-misomengsel en roer er de sesamolie door.

Bestrijk de gril licht met olie en bak hierin de biefstuk lichtbruin. Snijd hem in smalle reepjes en bestrooi deze met zout en peper.

Leg de groenten in diepe kommetjes en leg het vlees hierboven op. Schep de saus over de salade heen en garneer met een paar ringetjes rode peper.