Pisang goreng

4 personen

Nagerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gram zelfreizend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • ca. 200 ml melk of bier
  • 4 stevige bananen
  • olie om te frituren

 

Bereidingswijze :

 

Maak een glad en stevig beslag van zelfreizend bakmeel. De vanille suiker, een snufje zout, het ei en de melk.

Het beslag moet aan de banaan blijven hangen. Verwijder de schillen bij de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok.

Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door.

Schep ze uit het beslag in de hete olie ( 180 graden ).

Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin.

Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken.

Gelijk op dienen en bestrooien met poedersuiker.

Lekker met ijs erbij.

 

TIP:

Neem in plaats van banaan, schijven uitgelekte ananas.