Garnalen in Japanse saus

 

2 personen

Voorgerecht

Japans

 

Ingrediënten:

 

  • 10 gamba’s , gepeld
  • 1 eetlepel Japanse kruidenmix
  • 1 4 rode paprika, heel fijn gesneden
  • 1 klein uitje, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 eetlepels suikerstroop
  • 1 eetlepel zoute soja ( mushroom )

 

Bereidingswijze:

 

Kruid de gamba´s. Laat deze ca. 10 minuten staan.

Verhit in een pan olie en bak de paprika, ui en knoflook zachtjes glazig.

Verwarm in een saus pan de suikerstroop en de sojasaus. Doe daarna het groente mengsel en de pijnboompitjes erbij.

Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de gamba´s gaar.

Verdeel de gamba´s op de borden en schep rijkelijk de saus erover heen.

Garneer met wat bosui ringen.