Atjar tjampoer

 

1 potje van ½ liter

Bijgerecht

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gram winterwortel
  • 200 gram witte kool
  • zout
  • 100 gram tauge
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ eetlepel koenjit
  • ½ theelepel serehpoeder
  • 1¼ theelepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel olie
  • 1½ dl azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 pot van ½ liter

 

Bereidingswijze :

 

Wortel schoonmaken, wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken eerst in de lengte in dunne plakken en daarna in luciferdunne reepjes snijden. Witte kool in dunne reepjes schaven. In een pan met weinig water en zout, wortel en kool ca. 5 minuten koken.

Tauge in zeef afspoelen.

Ui pellen en boven kom raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sambal, koenjit, serehpoeder en gemberpoeder erdoor roeren. In vergiet wortelen en kool laten uitlekken.

In pan olie verhitten. Uimengsel ca. 2 minuten zachtjes bakken. Azijn en suiker toevoegen. Al roerende suiker oplossen. Gekookte groenten en tauge toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes koken.

Atjar tjampoer met kookvocht in pot scheppen. Pot direct sluiten en laten afkoelen.

Etiket met naam en datum op pot plakken. Ca. 3 weken houdbaar in de koelkast.

Lekker met chinees eten.