Bami schotel met garnalen

4 personen

Bijgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 400 gram eiermie
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram ham
  • 2 eetlepels oestersaus ( of sojasaus )
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram gepelde garnalen
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In pan ruim water aan de kook brengen. Mie erin leggen en breng al roerend opnieuw aan de kook. Spoel de mie na 3 minuten koken in een zeef af met koud water en laat deze even uitlekken.

Paprika in kleine blokjes snijden, prei in ringen snijden. Ham in reepjes snijden, en knoflook fijn snijden.

In wok olie verhitten. Bak hierin de ham en de knoflook 2 minuten. Doe daarna de paprika en de prei erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de oestersaus en ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. 

Mie en garnalen door de saus scheppen en geheel in nog ca. 2 a 3 minuten al omscheppend door en door warm laten worden. Op smaak brengen met wat zout en peper.

 

TIP:

In plaats van ham zijn gerookte kipreepjes ook heel lekker.