Bamie goreng

 

2 personen

Bijgerecht

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 1 pak roerbak bamie
  • 75 gram hamlap
  • 50 gram tauge
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels ketoembar
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel djintan
  • 1 ons ham
  • 2 eieren

 

Bereidingswijze :

 

Bamie koken en laten afkoelen. Vlees in piep kleine stukjes snijden. Tauge in koud water afspoelen en uit laten lekken.

Snijd de prei in dunne ringen. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn snijden.

Verhit olie in een wok en bak de prei, ui en knoflook ca. 1 minuut.

Voeg vlees toe en breng op smaak met ketjap, ketoembar, djintan, peper en peper.

Schep de bamie door het mengsel en roerbak dit. Voeg vlak voor het opdienen de tauge toe en leg de ham en gebakken ei op de bamie.