Kikudaikon
4 personen
Andere kleine gerechten
Japans
Ingrediënten :
- 1 rettich
- zout
- 1 dl azijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 rode Spaanse peper
- 4 chrysanten bladeren ( kan niet gegeten worden, alleen voor garneer )
Bereidingswijze :
Rettich schillen. Kapje en dunne deel aan onderkant eraf snijden. Rettich in 4 gelijke stukken snijden. Ieder stuk haarfijn vertikaal insnijden tot op ½ cm van de onderkant. Kwartslag draaien. Nogmaals haarfijn vertikaal insnijden tot op ½ cm van onderkant.
Rettich bestrooien met zout. ± 15 minuten laten intrekken.
In kom azijn met suiker door elkaar roeren. Rettich erin leggen. ± 1 uur laten intrekken.
Peper wassen. 4 dunne ringetjes eraf snijden.
In zeef rettich laten uitlekken. Rettichreepjes iets naar buiten duwen zodat bloem onstaat.
Op 4 borden chrysantenblad leggen ( niet eetbaar ). Rettichbloemen erop zetten. In het midden van de rettichbloem een peper ringetje leggen.