Kikudaikon

4 personen

Andere kleine gerechten

Japans

 

Ingrediënten :

 

  • 1 rettich
  • zout
  • 1 dl azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 chrysanten bladeren ( kan niet gegeten worden, alleen voor garneer )

 

Bereidingswijze :

 

Rettich schillen. Kapje en dunne deel aan onderkant eraf snijden. Rettich in 4 gelijke stukken snijden. Ieder stuk haarfijn vertikaal insnijden tot op ½ cm van de onderkant. Kwartslag draaien. Nogmaals haarfijn vertikaal insnijden tot op ½ cm van onderkant.
Rettich bestrooien met zout.
± 15 minuten laten intrekken.

In kom azijn met suiker door elkaar roeren. Rettich erin leggen. ± 1 uur laten intrekken.

Peper wassen. 4 dunne ringetjes eraf snijden.

In zeef rettich laten uitlekken. Rettichreepjes iets naar buiten duwen zodat bloem onstaat.

Op 4 borden chrysantenblad leggen ( niet eetbaar ). Rettichbloemen erop zetten. In het midden van de rettichbloem een peper ringetje leggen.