Gepofte mihoen

4 personen

Bijgerecht

Oosters

 

Ingrediënten:

 

  • 500 ml archide olie of zonnenbloemolie
  • 100 gram mihoen
  • Wok of steelpan
  • keukenpapier

 

Bereidingswijze:

 

Verhit een flinke laag olie, minimaal 5 cm, in een wok of steelpan.

Controleer of de olie heet genoeg is. Als je er een stukje brood in legt, moet het bruisend bruin kleuren. Haal het stukje brood eruit en doe telkens een plukje mihoen in de hete olie.

LET OP: de mihoen poffen in enkele seconden.

Schep de mihoen direct met een schuimspaan uit de wok / steelpan. Leg op het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

 

Lekker in soep. Onder gewokt vlees.

 

Of bij een nagerecht, maar dan bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.

 

TIP:

In een luchtdicht gesloten trommel blijft de gepofte mihoen nog twee dagen knapperig.