Salade met garnalen en sinaasappel

4 personen

Voorgerecht koud

Oosters

 

Ingrediënten :

 

  • 300 gr grote garnalen
  • 1 rood spaans pepertje
  • 1 stukje gemberwortel van circa 2 cm
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kerrie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 sinaasappelen
  • bosje bieslook
  • 4 bladeren ijsbergsla of gewone sla
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr magere ontbijtspek in blokjes
  • zout

 

Dressing voor over de sla:

  • het sap van de 3 geschilde sinaasappelen
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

Laat de garnalen zonodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel. Roer het pepertje, gemberwortel, korianderpoeder, kerrie en het sinaasappelsap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken.

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes.

Maak de dressing met het opgevangen sinaasappelsap, honing, olie, zout en peper. Goed door elkaar roeren.

Verhit de wok op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig. Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout.

Verdeel de slabladeren over de bordjes en sprenkel wat dressing over de sla. Schep dan de warme garnalen erop.

Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook.