Sate saus

6 personen

Saus warm

 

Ingrediënten :

 

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 1 pot pindakaas
  • 1 a 2 kopjes water
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • maggie
  • zout
  • peper
  • 2 theelepel ketoembar
  • 2 theelepel laos
  • 1 theelepel djahe
  • 6 eetlepel ketjap manis

 

Bereidingswijze :

 

Ui snipperen. Olie in de braadpan heet laten worden en de uien lichtbruin laten bakken.

Knoflook teentjes erboven uitpersen en ook even mee laten bakken.

Dan pindakaas toevoegen. Goed roeren. Water toevoegen en weer goed roeren.

Tomatenpuree, bruine suiker, sambal, maggie, zout, peper, ketoembar, laos,djahe en ketjap er door roeren. Goed door roeren en zachtjes laten pruttelen.

Lekker met stokbrood, atjar, kroepoek en sate.