Terriyakisaus Misosaus en Tonkatsusaus

4 personen

Sausjes

Japans

 

Ingrediënten :

 

Teriyaki-saus


 

  • 2 dl sojasaus
  • 2 dl sake
  • 1 dl mirin
  • 50 gr suiker
  • klein scheutje gembersiroop
  • 1 bosui in ringen gesneden

Miso-saus

  • 2 eetlepels gele miso
  • 1½ dl water
  • 3 eetlepels dashi
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel ketjap manis

 

Tonkatsu-saus

  • ½ dl ketchup
  • ¼ dl worcestershire saus
  • 2 eetlepels sojasaus ( Japans )
  • 2 eeteleps saké of mirin

 

Bereidingswijze :

 

Teriyaki-saus:

 

Meng de sojasaus, sake, mirin, suiker en de gembersiroop in een pan en laat het mengsel onder goed roeren warm worden, tot de suiker gesmolten is. In een klein schaaltje scheppen en wat fijn gesneden bosui erin doen.

 

Miso-saus:

 

Meng de miso, water, dashi, sambal en ketjap goed door elkaar, totdat er een geen klontjes meer in zitten. In een klein schaaltje scheppen.

 

Tonkatsu-saus:

 

Alle ingredienten mengen in een sauspannetje en aan de kook brengen. Af laten koelen en in de koelkast bewaren.  

Of een kant en klaar flesje bij de Toko vandaan.