Kippenvleugeltjes in zoetzuur

4 personen

Borrelhapje

 

Ingrediënten :

 

  • 12 kippenvleugeltjes
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing of gembersiroop
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels versgeraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels olie

 

Bereidingswijze :

 

Spoel de kippenvleugeltjes af, dep ze droog en laat ze op kamertemperatuur komen.

Roer het citroensap, sojasaus, honing of gembersiroop, tomatenketchup, gemberwortel en chilisaus in een kom door elkaar en roer er daarna de olie door.

Leg de kippenvleugels naast elkaar in een lage schaal en wrijf ze in met de marinade. Laat circa 30 minuten intrekken.

Verwarm de ovengrill voor en bekleed het ovenrooster met aluminiumfolie. Laat de kippenvleugel goed uitlekken en vang de marinade op. Leg ze op het rooster of leg de kippenvleugels in een met olie ingesmeerde ovenschaal en laat ze in ca. 40 minuten gaar worden. Bestrijk ze in die tijd een aantal keren met de marinade totdat die op is. Vergeet ze niet een aantal keer te keren.

Lekker als hapje bij de borrel. Kan ook op de BBQ.