Chinese gambas met ketjapsaus

2 personen

Hoofdgerecht vis

Chinees

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gram gamba’s
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak

 

Bereidingswijze :

 

Pel de gamba’s en laat het staartje eraan zitten. Doe de gamba’s in een kom en strooi het zout erover heen. Zet de gamba’s ca. 30 minuten in de koelkast.

Knoflook pellen en fijn snijden. Ui pellen en fijn snijden.

Olie en boter in een wok verwarmen. Ui en knoflook zachtjes bakken. Dan de gamba’s toevoegen en op heet vuur 3 – 6 minuten bakken.

Toevoegen bruine suiker, ketjap en sambal. Laten pruttelen tot het vocht wat ingedikt is.

Lekker met nasi en komkommerzuur.