Garnalenspiesen met roerbakgroente en sojasaus
2 personen
Hoofdgerecht
Oosters
Ingrediënten:
- 24 gamba's
- 2 eetlepels sweet chilisaus
- 400 gram roerbak groenten
- 50 gram tauge
- 2 eetlepels archide olie
- 2 eetlepels fijn gesneden koriander
Voor de dressing:
- 8 eetlepels Japanse soja ( kikoman )
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- 2 eetlepels hoisinsaus
Bereidingswijze:
Laat de gamba's ontdooien, pel ze en snijd ze op de rug in met een scherp mesje en haal het
zwarte darmkanaaltje eruit.
Marineer de garnalen met sweet chilisaus.
Maak de saus. Roer alle ingredienten goed door elkaar.
Verhit de wok met een beetje archide olie. Bak de gamba's tot ze mooi roze zijn. Houd ze warm.
Verhit de wok met 2 eetlepels archide olie. Roerbak de groenten en schep er twee eetlepels saus erdoor.
Schep de groenten op de borden. Leg de garnalen erop en schep wat saus er overheen.
Lekker met Japanse bami.